Oplossingen

Eén platform

De ontwikkeling en innovatie op het gebied van beveiliging neemt een enorme vlucht. Daar waar men een decennium geleden met een koevoet probeerde in te breken, is het werkgebied verlegd naar het online opzoeken van informatie over u als bewoner of eigenaar van een gebouw. Deze informatie wordt gebruikt om te bepalen wanneer het moment van inbreken het minst risicovol is en er mogelijk via een lek in het netwerk deuren kunnen worden vrij gegeven of dat beveiligingsonderdelen kunnen worden uitgeschakeld. Klinkt allemaal als science fiction? Het is vandaag de dag gewoon de praktijk. 

Bij Fortezza zoeken wij altijd naar oplossingen om er voor te zorgen dat er in deze fase al wordt gesignaleerd. Door systemen te koppelen (integreren) op één platform, zorgen wij er voor dat er direct een melding is als er op één van de systemen een poging tot inbraak of aanval plaatsvindt. Door gebruik te maken van de nieuwste techniek en producten blijven onze oplossingen up-to-date en bieden wij onze klant het hoogst haalbare op beveiligingsgebied.

Makkelijk en veilig

Binnen smart buildings – waar onze systemen een onderdeel van kunnen zijn – zorgt Fortezza er ook voor dat er preventief acties worden genomen zonder dat een gebruiker er erg in heeft. Bijvoorbeeld door niet alleen de toegang tot een gebouw te weigeren voor iemand die binnen wil komen met een als vermist opgegeven toegangscontrolepas, maar ook door automatisch het camerabeeld sturen naar de meldkamer of facility-manager. Alles via één interface. Intuïtief, veilig en snel.

Fortezza houdt de kust veilig met de technisch hoogstaande, bewezen oplossingen oplossingen op het gebied van:

Beveiliging

Beveiligen tegen inbraak kan op veel manieren. Onze filosofie:

  • Zorg er eerst voor dat het moeilijk wordt om binnen te komen. Bouwkundig moet er voldoende weerstand zijn om een ongewenste bezoeker tegen te houden voor een aantal minuten. Het heeft geen zin om een alarmsysteem te monteren als de ongewenste persoon binnen één minuut het gebouw of woning binnenkomt. Bij het opstellen van het beveiligingsplan nemen wij ook de bouwkundige maatregelen mee. Een sterke schil, dat is de eerste stap.
  • De 2e stap is het zo vroeg mogelijk detecteren van ongewenste bezoekers. Hiervoor zal er altijd gekeken worden naar detectie in de schil van het gebouw of woning. Detecteren voordat ze binnen zijn. Dan heeft het zin!
  • Daarna signaleren en opvolgen. Als er een poging tot inbraak wordt gedaan is het van belang dat er zo snel mogelijk wordt gewaarschuwd. Met de huidige techniek kunnen meldkamers en opvolgingsdiensten op afstand snel beoordelen of er een echte poging tot inbraak plaatsvindt of dat het een valse melding is.
  • De beveiliging moet een onderdeel zijn van het dagelijks gebruik van een gebouw of woning. Door de beveiliging te koppelen aan gebouwautomatisering of domotica is het mogelijk om bij aan- en afwezigheid de beveiliging automatisch te activeren of uit te zetten.
  • Fortezza werkt met MBV- en TBV-opgeleide medewerkers die weten waar ze mee bezig zijn. Met een VEB-certificering (Verenging van Erkende Beveiligingsbedrijven) verplichten wij ons zelf ook tot het maken van kwalitatief hoogwaardige beveiligingssystemen.

Wij zijn gecertificeerd partner van Satel, Risco en NOX.

Cctv-installatie

Cameraobservatie is in de afgelopen jaren een gemeengoed geworden. AVG-wetgeving heeft er voor gezorgd dat de wildgroei aan camerasystemen aan banden wordt gelegd. Een goede zaak. De toepassing van camerasystemen in verschillende branches is van enorme toegevoegde waarde. Camerasystemen zijn ook steeds vaker onderdeel van het beveiligingsplan. Met de slimme software die gebruik maakt van het camerabeeld als achtergrond kunnen er al veel toepassingen worden geïntegreerd. Het tellen van mensen, detecteren van beweging na sluitingstijd, objecten die verdwijnen, ongewenst gedrag (loitering) maar ook het meten van temperatuur zijn waardevolle functies die toegepast kunnen worden.

Hiermee is het voor een ondernemer ook een belangrijk managementinstrument en kunnen we naast het bewaren en terugkijken van beelden het systeem ook inzetten voor andere doeleinden. In de residentiële sector is het camerasysteem een essentieel onderdeel van het beveiligingsplan. Door het toevoegen van camera’s heeft een bewoner en/of meldkamer extra ‘ogen’ rondom de woning. Erg handig bij een ongewenst bezoek of in het geval van een groot perceel een overzicht van wat er zich afspeelt op uw terrein. Het is de oplossing die bij het gebruik van een camerasysteem waarde toevoegt. Dat is voor onze opdrachtgevers de reden om te kiezen voor Fortezza Security Solutions.

Wij zijn gecertificeerd partner van Eagle Eye Networks, Axis, Hikvision, Dahua, Panasonic en Video Sense (TKH Security).

Toegangscontrole

Met toegangscontrole wordt het proces van wel of niet toegang verlenen tot een faciliteit bedoeld en heeft tot doel de vraag “heeft persoon X toegang tot faciliteit Y?” te beantwoorden en te effectueren. Dit is de letterlijke betekenis van toegangscontrole. Belangrijk om te weten is wie er in uw gebouw of woning naar binnen mag en op welke tijdstippen. Verlenen van toegang kan middels een traditionele pas, tag of sleutel. Er wordt steeds vaker gebruik gemaakt van biometrie, een handpalm, vingerscan of irisscan. Dit is een handig middel om toegang te regulieren. Met de AVG in het achterhoofd wel belangrijk te weten wat er met deze persoonsgegevens gebeurt. Wordt het veilig opgeslagen, wie heeft daar toegang tot deze gegevens? Vragen die steeds vaker worden gesteld nu dat de privacy steeds meer in het geding komt met de komst van allerhande online platforms, sociale-mediakanalen en besteldiensten waar mensen vaak onbewust meer informatie geven dan ze (achteraf) lief is.

Het is niet de vraag wat er allemaal mogelijk is met toegangscontrole, het is de vraag hoe er met de data wordt omgegaan. Wij helpen opdrachtgevers met het nemen van de juiste beslissing over het toegangscontrolevraagstuk. Hierbij denken wij verder dan alleen het plaatsen van wat kaartlezers en deurcontrollers. Het integreren van de toegangscontrole met de beveiligings- en camera-installatie heeft al meerdere malen geleid tot een totaaloplossing waarbij meerdere vraagstukken in één keer worden opgelost. Eén systeem, één interface, snel, effectief en waardevol. Dat is waar wij voor staan.

Wij zijn gecertificeerd partner van Brivo, Paxton, NOX en iProtect (TKH Security).